10 Temmuz 2009 Cuma

ÇİN SOYKIRIMI, URUMÇİ'DE KARARTIYOR / ASIL KATLİAM KAŞGAR'DA,....


(Katledilen binlerce sivil Uygurdan biri)

Türkiye ve Dünya Çin'deki olayları anlayamıyor. Çin bütün gücüyle olayları karartıyor. Çindeki asıl olaylar Urumçinin dışında cereyan ediyor. Kaşgar kan gölü. Eski Kaşgar'ın yıkılmasına tepki gösteren işsiz ve evsiz kalan Türklere uygulanMAKTA olan soykırımı İSE kimse bilmiyor. Sincan Uygur özerk Bölgesinin öteki şehirlerinde de tıpkı Urumçi'deki gibi sivil çinlileri destekleyen ordu ve polis birliklerince tam bir Uygur avı ve soykırımı yaşanıyor.

KAŞGAR'DAKİ YABANCILARIN ŞEHRİ TERKETMESİNİN İSTENMESİ VE URUMÇİ GİBİ OLAĞANÜSTÜ SAYIDAKİ ORDU BİRLİKLERİNİN BURALARA SEVKEDİLMESİ YENİ SOYKIRIMLARIN HABERCİSİ GÖRÜLÜYOR

Çin, dünyanın dikkatini Urumçi'de topluyor ama öteki şehirlerden en küçük bir haber sızdırmamamya çalışıyor. Bilindiği gibi Urumçi'de Çin'in iç bölgelerinde Çinlilerin yoğun olduğu bir eyalet olan Guandong eyaletinde 50-60 kadar Uygur kadın ve erkek, 26 Haziran günü geceyarısı baskını ile tecavüze uğrayarak öldürülmüştü. Çin bu olaylarda iki kişi öldüğünü bildirmişti. Bakın görüntülere o olaylarda kaç kişi ölmüş? ;

http://www.youtube.com/watch?v=YEko0KL2Jc4&feature=related

Daha sonra Urumçi'de bu olaylarda ölen kardeşlerinin, karılarının akıbetinden kaygı duyan, neden sorumluların ortaya çıkarılmadığını soran Uygur gösterici gruba ateş açılmış binin çok üzerinde Uygur katledilmişti. İşte bu katliam polis ve asker desteğindeki kendilerine Han diyen Çinliler tarafından yapıldı. Bu Çinliler, Uygurları korkutarak ülkelerinde azınlık durumuna düşürülmesi için Çin'in iç bölgelerinden getirilip özel olarak Uygur bölgesine yerleştirilen Çinliler. Genellikle hapishanelerden serbest bırakılan azılı katil ve sapıklardan oluşuyor. Bunlarda en küçük bir acıma duygusu bulunmuyor.

Mesela bu canilerin iki Uygurun kafasını parçaladıkları görüntüler;

http://www.gerceklerimiz.com/uygur-turklerine-soykirim-yapiliyor/

5 Temmuz 2009'dan sonra dünyaya Çin televizyonları vasıtasıyla servis edilen görüntü ve fotoğraflarda ellerinde sopalarla, kesici aletlerle koşturan kalabalık bu Han Çinlileri. Aynı Çinlileri polisle, askerle kolkola, sırtını sıvazlarken, askeri araçlar desteğinde Uygurlara saldırırken görmek mümkün;

http://soykirimakarsisessizciglik.blogspot.com/2009/07/ordiusuyla-polisiyle-gozu-donmus.html

5 Temmuz'daki katliamın sonrasında gösteri yapan çok küçük bir kadın grubuna karşı çok kalabalık ve tam teçhizatlı birliklerin durumu, göstericilerin çaresizliği nasıl olduysa dünyaya yansıdı. Ölümden daha korkunç olaylara tepkilerini gösteren bir ayağı sakat bir kadının öfkeyle kalkan yumrukları, sanki etnik bir isyan imiş gibi gösterilmeye çalışılıyor. Halbuki onlar sadece kocalarının ve kızlarının, kardeşlerinin durumuna isyan ediyorlar.

Çaresizlik içinde çıldırmış, kucaklarında küçücük bebekleriyle ne yapacağını bilmeyen bir avuç kadın ve kızlar mı isyancılar? ;

http://soykirimakarsisessizciglik.blogspot.com/2009/07/bir-orduya-kars-tek-basna-bu-goruntu.html

Yani hem Çinlilerin hem de Batılıların göstermeye çalıştıkları gibi Çin'e kafa tutan bir Uygur topluluğu yok. Zaten buna güçleri de yok. Resmi dairelerde çalıştırılmayan, sadece ayak işlerine mahkum edilmiş, nüfusu yüzde yirmiye düşürülmüş bir topluluk var. Bu topluluğun Çinlilere karşı ne kadar karşı koyabileceğini düşüne bilirsiniz?

CANLI TV YAYINI İLE URUMÇİ'YE SEVKEDİLEN OLAĞANÜSTÜ SAYIDAKİ ORDU BİRLİKLERİ ORADA NE YAPIYOR?

http://soykirimakarsisessizciglik.blogspot.com/2009/07/cinde-korkutan-govde-gosterisi.html

Kısmen de olsa örtbas edilemeyen soykırımı biran önce kapatmak için ordu sevkedildi. Urumçi'de polis ve sivil görevliler zaten olağanüstü sayıda iken sevkedilen olağanüstü sayıdaki ordu birlikleri yeni ve büyük çaplı katlıamların habercisi olarak görülüyor. Bu ordu'nun yanına yüzde yetmiş oranındaki sivil çinlileri ve zaten yeterinden güçlü bulunan polisleri de ekleyiniz. Urumçi'de Uygurların toptan temizleneceği sonucuyla karşılaşırsınız. Sivil çinlilerin arasındaki istihbarat elemanı çinliler halkı Uygurlara karşı kolayca kışkırtabiliyor.

Olaylarda sivil Çinlilerin rolü gözle görülebiliyor:

http://soykirimakarsisessizciglik.blogspot.com/2009/07/ordu-ve-polisin-yaninda-sivil-cinliler.html

UYGURLARA SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI DÖRT GÜNDÜR DEVAM EDİYOR

HALK AÇLIKLA KARŞI KARŞIYA

Zaten çok fakir ve açlık sınırında bir açık hava hapishanesinde yaşayan Uygurlar şimdi de olaylar bahane edilerek evlerine hapsedilmiş durumda. Sokağa çıkma yasağını ihlal edenler ya resmi görevlilerce tutuklanıyor, ya da sivil çinlilerce öldürülüyor. Bu durumda Çin'in derhal sivil çinlileri durdurması, sokağa çıkma yasağını gevşetmesi ve Uygurlara terörist muamelesi yapmaktan vazgeçmesi gerekiyor.

UYGURLAR SADECE NAMUS VE ADALET DAVASINDADIR. BAŞKA KULPLAR TAKARAK BASKI VE ZULME DEVAM ETMEK ZALİMLİKTİR.

Uygurların El Kaide ile Talibanla ilişkilendirilmesi ise çok gülünç. Guandong olayları , bunu protesto edenlere karşı yapılan katliam soruşturulur, sokaklarda hayvanca öldürülen Uygurların, en azından elimizde görüntüsü bulunan katilleri gözaltına alınır ve sivil Çinlilerin Uygurlara tecavüz ve öldürme olaylarına son verdirilirse Uygurlar yeniden eski günlerine dönebilirler. Ancak Çin bu zor yolu tercih etmektense onlara terörist demeyi seçmektedir.


ALLAHIN İZNİYLE ZULÜM AKITTIĞI KANDA BOĞULACAKTIR.


(Çocuk, genç demeden öldürülenlerin ana caddedeki henüz toplanamamış cesetleri. )

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder