12 Temmuz 2009 Pazar

Çağlayan'da binlerce kişi Çin'i protesto etti


Numan Kurtulmuş: Doğu Türkistan'daki olaylar etnik bir temizliktir, dini bir soykırımdır
İSTANBUL (CİHAN) - Saadet Partisi ve bazı sivil toplum kuruluşları, Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki olayları protesto etmek amacıyla, ''Doğu Türkistan ile Dayanışma ve Zulmü Tel'in Mitingi'' düzenledi. Mitingde konuşan Saadet Partisi Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, katliamın durdurulması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM'ye çağrıda bulunarak 11 maddelik teklif sıraladı.
Çağlayan Meydanı'nda düzenlenen mitinge binlerce kişi katıldı. Miting alanına gelen SP Genel Başkanı Numan Kurtulmuş sevgi gösterileri ile karşılandı.
Mitingde konuşan Kurtulmuş, "Bu kadar olay olurken insan ister istemez soruyor: Nerede dünyanın insan haklarından, adaletten bahseden yöneticileri? Nerede insan hakları örgütleri? Nerede Hıristiyan ülkelerinin anlı-şanlı hükümdarları, kralları, başbakanları? Nerede dünya medyası? Tankın karşısında özgürlük isteyen o genç adamı yıllarca dünya medyasında gösterenler nerede? 'Kocamı istiyorum, oğlumu istiyorum' diyen Uygur kadınını niye göstermiyorlar?" ifadelerini kullandı.
Kurtulmuş, "İsa Yusuf Alptekin, Doğu Türkistan davasının büyük mücahidi. Hayatını Türkiye'de geçirdi. Onun tespitlerine göre bu sürede 35 milyon Türk-Müslüman kardeşimiz şehit edildi. Böyle şanlı geçmişe sahip bir yer Doğu Türkistan... Olmakta olan şey etnik bir temizliktir, dini bir soykırımdır. Oradaki Müslümanları Uygur Türklerini; etnik kimlikleri ve inançlarından dolayı yok etmek istiyorlar." dedi.
Kurtulmuş, katliamın durdurulması için Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM'ye çağrıda bulunarak 11 maddelik teklif sıraladı.
Kurtulmuş, Türkiye'nin Pekin Büyükelçisi'nin Ankara'ya geri çağırılmasını; TBMM'nin acil toplanarak Çin'e karşı alınacak tedbirlerin gizli oturumda konuşulmasını; Türkiye'de yaşayan Doğu Türkistanlılara mültecilik hakkı, pasaport ve oturum hakkı verilmesini istedi.
Numan Kurtulmuş, konuşmasının sonunda kalabalığa yemin ettirdi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder