20 Temmuz 2009 Pazartesi

ÇİN YALANLARIYLA SUÇÜSTÜ YAKALANDI AMA UYGURLAR İDAM EDİLDİ BİLE Sincan Valisi Közkaman Bekri: Olayların bu kadar büyüyeceğini beklemiyorduk

OSMAN EROL, URUMÇİ'DEN BİLDİRİYOR...

URUMÇİ (CİHAN) - Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi Valisi Nur Bekri, en az 197 kişinin öldüğü ve binlerce kişinin yaralandığı Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki şiddet olaylarının bu boyutlara ulaşmasını beklemediklerini açıkladı.
Nur Bekri, 5 Temmuz'da başlayan kanlı olayların bu kadar yayılacağını ummadıklarını belirterek, Guandong'daki fabrikada 26 Haziran'da 2 Uygur işçinin ölümüyle sonuçlanan kavgayla ilgili olarak, zamanında gerekli girişimlerde bulunduklarını savundu. Uygur halkı ise, yönetimi, bu olayda "pasif kalmakla" suçluyordu.
Ölen kişilerin 2 erkek Uygur olduğunu ve bunlardan her biri için 500 yüz bin yuan (74 bin dolar) tazminat ödendiğini anlatan Bekri, cenazelerin özel bir uçakla Kaşgar'a getirildiğini söyledi.
Bu olayın olmasından üzüntü duyduklarını da kaydeden Bekri, fabrikadaki olaylarda 60 kişinin öldüğü söylentilerinin de asılsız olduğunu öne sürdü.
(ÇİN, MANKURT UYGUR YÖNETİCİLERİ MARİFETİYLE YALANLARINI SÜRDÜRÜYOR. GUANDONG'DA İKİ UYGUR ÖLMEDİ, EN AZ 60 UYGUR ÖLDÜ. AYNI GÜN FOŞEN'DE 20 UYGUR ÖLDÜ. İŞTE GUANDONG'DAN ŞAMAR ÖRÜNTÜLER:
http://www.youtube.com/watch?v=YEko0KL2Jc4&feature=related ve
http://www.izlesene.com/video/haber-iste-dogu-turkistan-sokaklari-izleyin/1032223 )
Nur Bekri, Guangdong'daki olayların ardından Urumçi'de öğrencilerin gösteri yapacakları haberini ve buna karşı da önlem aldıklarını aktardı. Bekri, "Göstericilerin masum insanları öldüreceklerini beklemiyorduk.'' diye konuştu. (BU DA YALAN! ÖLENLER HAN ÇİNLİSİ DEĞİL UYGUR, ÖLDÜRENLER 26 HAZİRAN OLAYLARINI PROTESTO EDEN GÖSTERİCİLER DEĞİL, BU GÖSTERİCİLERİN ÜZERİNE SALINAN SİVİL KATİL ÇİNLİLER. BAKIN HAN ÇİNLİSİ DENİLEN BU HAYVANLARDAN BİRİ AŞAĞIDA)




(OLAYLARIN MÜSEBBİBİ OLARAK YAKALANAN KİŞİLERİN ARASINDA YUKARIDAKİ RESİMDE GÖRÜLEN KİŞİ YOKSA ÇİN SOYKIRIMCI YAFTASINDAN KURTULAMAZ! ÇİN,ÖNCE 196 UYGUR TÜRKÜNÜ İDAM EDECEĞİNE UYGURLARIN ÜZERİNE SATIRLARLA, SOPALARLA SALDIĞI KÖPEKLERİNİ İDAM ETMELİYDİ. Kİ BÖYLE BİR NİYETİNİN OLMADIĞI GÖRÜLMEKTEDİR. İDAMLARI ACELEYE GETİRMESİ SUÇLU OLDUĞUNU KABULLENMESİ ANLAMINA GELMEKTEDİR. TÜRK MİLLETİ, BU SOYKIRIMI ASLA UNUTMAYACAKTIR.)

Bekri, yaralanmaların ve ölümlerin çoğunun kafa darbeleriyle olduğunu da ifade etti. (BU DOĞRU, ÇÜNKÜ UYGURLARIN KAFASININ NASIL TAŞLARLA EZİLDİĞİNİ HEPİMİZ BİLİYORUZ. İŞTE CANLI GÖRÜNTÜLERİ: http://tinypic.com/player.php?v=2afa369&s=3 )
"OLAYLAR EKONOMİYİ VURDU"
5 Temmuz olaylarının eyaletin ekonomisini olumsuz etkilediğini, özellikle turizmi vurduğunu söyleyen Nur Bekri, şu an Sincan için turizmin en yoğun sezonu olduğunu ve olaylar nedeniyle birkaç bin turun iptal edildiğini ifade etti. Olayların verdiği ekonomik kaybın 10 milyar doları aştığı belirtiliyor.
"SUÇLULAR KARARLILIKLA CEZALANDIRILACAK"
Sincan Valisi, Urumçi'de meydana gelen şiddet olaylarının üzerinden 2 hafta geçtiğini ve durumun iyiye gittiğini dile getirdi.
Bölgede istikrarı koruma gücüne sahip olduklarını kaydeden Bekri, "Suçlular kararlılıkla cezalandırılacak. Olaylar, yurt içi ve dışında faaliyet gösteren, terörizm, bölücülük ve aşırıcılıktan oluşan "üç güç"ün planladığı bir şiddet ve suç olayıdır." iddiasında bulundu.
Çin radyosunun haberine göre, olaylara karışan binden fazla şüpheliyi teşhis etme çalışmalarının ve ilk sorgularının tamamlandığı, bundan sonra tutuklama işleminin başlatılacağı bildirildi.
(KAMUOYU MERAK EDİYOR; YABANCI BASINA KONUŞMAKTAN KORKAN UYGURLAR MI KENDİLERİNE SATIRLARLA SALDIRAN ÇİNLİLERİ TEŞHİS EDECEK? YOKSA SOYKIRIMA KARARLI ÇİNLİLER Mİ MASUM UYGURLARI 'KATİL' OLARAK TEŞHİS EDECEK?)
Sincan Savcılığı Başkanı Hasimu Mamuti, kamu güvenliği birimi, "5 Temmuz" olaylarıyla ilgili dosyayı savcılığa teslim ettiğinde, hakkında kesin deliller bulunanlar için hemen tutuklama kararı çıkartacaklarını belirtti.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder