15 Temmuz 2009 Çarşamba

Çin, internet bağımlısı gençlerin elektro şokla tedavisine son verdi

Çin Sağlık Bakanlığı'nın internet sitesinde yapılan açıklamada, internet bağımlılığının tedavisinde elektro şokun faydalı olduğuna ilişkin yurt içi ve yurt dışında klinik bir bulgunun var olmadığı belirtildi ve tedaviyi uygulayan hastaneye uygulamayı durdurması emri verildi.

China Youth Daily gazetesi, ülkenin doğusundaki Şandong bölgesinde Linyi Akıl Sağlığı Hastanesi'nin, 4 aylık bir program çerçevesinde internet bağımlısı yaklaşık 3 bin gence elektro şok tedavisi uyguladığını yazmıştı.

Hastane konuyla ilgili açıklama yapmazken, sözcüsü Yang Şuyun, Beijing News gazetesine, bakanlığın talimatından sonra söz konusu tedaviye son verdiklerini söyledi.

Sözcü, program dahilinde elektro şokun haricinde ilaç tedavisi ve psikolojik danışmanlığın da verildiğini belirtirken, programın hastaya maliyetinin ayda 805 dolar olduğu kaydedildi.

Çinli psikologlar, internet bağımlılığının belirtilerini, günde 6 saatten fazla internette oyun oynamak, porno sitelerine girmek ve internete bağlanamayınca sinirlenmek olarak sıralıyor.

Ülkede resmi rakamlara göre, 18 yaş altındaki internet kullanıcılarının yaklaşık yüzde 10'u internet bağımlısı.

Elektro şok tedavisinin, en sıklıkla ağır depresyonun tedavisinde kullanıldığı biliniyor.

aa
14 Temmuz 2009, Salı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder