12 Temmuz 2009 Pazar

ÇİN KATLİAMI SÜRÜYOR, ÖLÜ SAYISI ARTTIRILDI, SOYKIRIMI KINAMA İMZA KAMPANYASI AÇILDI

Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde çıkan olaylarda ölü sayısının 184'e yükseldiği bildirildi.Yeni Çin Haber Ajansı, bölgesel kaynaklara dayandırdığı haberinde, ölü sayısının 156'dan 184'e çıktığını kaydetti.
Başka kaynaklar ise ölü sayısının 600 ile 800 civarında olduğunu duyurmuştu.

Dünya Uygur Kongresi lideri Rabia Kader, Çin'in Sincan Uygur Özerk Bölgesi'nde çıkan olaylarda ölenlerin sayısının büyük olasılıkla binlerle ifade edilebileceğini söyledi.ABD'de sürgünde yaşadığı başkent Washington'da basın toplantısı düzenleyen Rabia Kader, çatışmalarda ölen ve yaralananlarla ilgili bir bilgi edinmenin zorluğundan sözettiği açıklamasında, ''Edindiğimiz bilgilere göre ölü sayısı 1000'in üzerinde, kimileri de 3 bin rakamını telaffuz ediyor'' dedi.İnsanların yalnızca Sincan'ın başkenti Urumçi'de değil, bu geniş bölge genelinde öldürüldüğünü belirten Kader, Kaşgar gibi farklı kentlerle kitle cinayetleri işlendiğinin altını çizdi.5 bin kadar kişinin hapsedildiği tahmininde bulunan Kader, Çinli yetkililerin açıklamalarının tersine, güvenlik güçlerinin barışçı gösterileri bastırmak için kuvvete başvurduğunu da vurguladı.Çin yönetiminin şiddeti kışkırtmakla ve ölü sayısını abartmakla suçladığı Kader, ''Ben, her türlü şiddete karşıyım. Bunu yapmadım ve böyle birşeyi asla da yapmayacağım'' dedi.

Yeni Çin Haber Ajansı, son haberinde ölü sayısının 184'e yükseldiğini duyurmuştu.
http://www.internethaber.com/news_detail.php?id=199424

SOYKIRIMI KINAMA İMZA KAMPANYASI

Tanrı Dağlarında yine Türkün kanı akıyor...
1949'dan beri Kızıl Çin işgalinde "Mazlum Anavatan" Doğu Türkistan!... 35 milyona yakın kardeşimizin mezalim gördüğü, açlık ve sefalet şartlarında yaşama savaşı verdiği, zulme karşı çıkanların toplu halde katliâma tabi tutulduğu "Unutulan Atavatan" Doğu Türkistan!..
Biz bu katliamı, katil Çin'i nefretle kınıyor, bu katliama sessiz kalan herkesi harekete geçmeye ve yüce Türk milletini millî ekonomimize de büyük darbe vuran katil Çin'in ucuz ve adi mallarını boykota çağırıyoruz. Uygur Türklüğünün hürriyet mücadelesinde yanlarında olduğumuzu bütün Dünya'ya ilan ediyoruz. Bu bağlamda bir de imza kampanyası başlatıyoruz.
Sizler de http://www.katilcinikiniyoruz.com/
adresine tıklayarak imzanızı atın. Toplu desteğimizle sesimizi daha fazla duyuralım!!!

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder