20 Temmuz 2009 Pazartesi

DOĞU TÜRKİSTAN İNSANİ DESTEK KAMPANYASI

http://www.doguturkistanicin.com/
Bütün hür dünyaya,
Bu mesaj, sizlere bir çağrıda bulunmak ve de dikkatinizi Çin'in Doğu Türkistan bölgesinde yaşanan katliamlara çekmek için yazılmıştır.
Bildiğiniz gibi Doğu Türkistan uzun yıllardır, dünyada insan haklarının en zayıf olduğu bölgelerden birisidir. Demokratik ve özgür dünyanın tarih boyunca elde ettiği en önemli kazanımlar olan din hürriyeti, dil hürriyeti, ifade özgürlüğü, seyahat hakkı, sivil toplum faaliyetleri ve hatta son olaylarda görüldüğü gibi yaşama hakkı bile defalarca bölge insanının elinden alınmıştır. Çin dünya ile iletişime engel olduğu için çoğu kez kamuoyunun dikkatinden kaçan katliam ve zulümler bu son olaylarda bütün çıplaklığıyla ortaya çıkmış, bölgede yaşanan vahşetin boyutları bütün dünyada yankılanmıştır.
Ancak, görünen odur ki, Çin bölgedeki politikalarını değiştirmeye hiç niyetli olmadığı gibi baskı ve zulümlerini arttırmasından endişe edilmektedir. Doğu Türkistanlı Uygur ve diğer halkların can güvenliği büyük tehdit altındadır. Sorunun çözümünde ise herhangi bir ülkenin tek başına yapabileceği bir şey olmadığı ortaya çıkmıştır. Tek çare, insan hak ve hürriyetlerinin savunucusu olan bütün dünya ülkelerinin ve sivil toplum kuruluşlarının birleşerek bu zulümlere son vermesidir.
İşte biz Türk gençleri bu mesajı sizlere ileterek, hissettiğimiz şiddetli hüzün ve korkuyu sizlerle paylaşmak istedik. Doğu Türkistan'daki insanların kaderi sizlerin ve de bütün insanlığın elindedir. Temel insan haklarının savunucusu olan bütün dünyayı bir an önce konuya eğilmeye çağırıyoruz. Zaman kaybetmeden bütün dünya ülkelerinin ve uluslararası örgütlerin bölgeye temsilciler göndermesi gerekmektedir. Ayrıca bölgenin dünya ile iletişimi yeniden kurulmalı, iletişim ağlarını kesen Çin'in sınırlar ardında gizlice yürüttüğü çirkin politikaları engellenmelidir.
Doğu Türkistan'daki insanların hayatından bütün dünya sorumludur.
Dünyadaki çeşitli vahşetlere karşı duyarsız kalmayan ve çözüm için somut adımlar atan ülkelerin ve kurumların bu konuda da duyarsız olmayacağını düşünmekteyiz.
DOĞU TÜRKİSTAN'DA İNSANLIK CAN ÇEKİŞİYOR, KURTARMAKSA HEPİMİZİN GÖREVİ!!!
Saygılar sunarken, gelecekte insanlık tarihinin kara lekelerinden biri olarak kalacak olan bu katliamları durduranların da insanlığın kurtarıcıları olacaklarını vurgulamak isteriz.
TÜRK GENÇLİĞİ ...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder