13 Temmuz 2009 Pazartesi

ÇİN ZULMÜ BM'DE

NEW YORK (CİHAN) - Çin'de geçtiğimiz hafta yüzlerce Uygur Türkü'nün ölümüyle sonuçlanan olaylar; ABD'de yaşayan Türkiyeli Türkler ve Uygur Türkleri tarafından Birleşmiş Milletler (BM) binası önünde protesto edildi. Bazı Amerikalılar'ın da destek verdiği eyleme damgasını vuran ise, elinde "BM yardım et" yazılı döviz taşıyan iki aylık Yahya bebek oldu.
Çin'deki Uygur özerk bölgesinde yaşanan olaylar New York'ta yaşayan Uygurlar ve Türkler'i sokağa döktü. Ellerinde Türkiye, Doğu Türkistan, Azerbaycan ve Amerikan bayrakları taşıyan yaklaşık yüz kişilik bir grup, BM önünde Çin'i protesto etti. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu (TADF) tarafından organize edilen protesto gösterisine katılanlar, Çin devletinin yaptıklarını, 'soykırım' olarak nitelendirdi. 'Katil Çin', 'Terörist Çin', 'Uygur Türkleri adalet istiyor', 'BM uyuma', 'Çin sınırı Çin Seddi'nde biter' gibi sloganlar atarak yürüyüşe geçen ve yoldan geçenlere el ilanları dağıtan protestocular, BM binasının ana giriş kapısı önünde durarak burada da bir süre daha sloganlar attı. TADF Başkanı Kaya Boztepe, "Dünyanın neresinde olursa olsun bir Türk'ün burnunun bile kanaması bizim yüreğimizi yakıyor. Protesto gösterilerini elden geldiğince devam ettirip, katliama dikkat çekmeye çalışacağız.'' dedi. BM'ye Çin'in saldırılarına karşı tepki gösterme çağrısında bulunan Türklerin gösterisi, 2 saat sürdü. Eyleme, bazı Amerikalılar da destek verdi.
En dikkat çekici eylemci ise 2 aylık bir Uygur bebek oldu. Yahya bebek, babasının kucağında, "BM yardım et" yazılı döviz taşıyarak sesini BM yetkililerine duyurmaya çalıştı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder