10 Temmuz 2009 Cuma

DOĞU TÜRKİSTAN'A EL VERMEK GEREKİYOR

Güne her uyandığımda, dünya gündeminde değişik bir durumla karşılaşıyorum.
Zalimlik, insanlık dışı yapılan olaylar bu sefer de Çin'de cereyan ediyor. Ancak haber Türk-i Cumhuriyetlerinde daha güçlü duyuluyor. Maalesef İnsan Hakları ve dünya devletleri Doğu Türkistan davasına oldukça uzak kalmakla yetiniyor. Bu insanlık suçuna her nedense Müslüman-Türk aleminde hunharca, alçakça uygulanmaya devam ediliyor. Doğu Türkistan'da uygulanan soykırım beni derinden yaralayıp, derinden üzdü sevgili okurlar. Endişe içinde tv, radyo, İnternette takip ediyorum. Daha evvel Filistin,Bosna Kosova,Irak. Şimdi ise daha evvelden soykırıma mağdur kalan ve dünya basınında yer bulmayan, toprakları gasp edilen Doğru Türkistan'a kulak vermek, el vermek, yürek vermek gerekiyor.
Şimdi Dünya acaba? biz sözde Kürdistan federe devletini tanımadığımız için midir nedir? Doğu Türkistan'a kulak kesilmiyor, anlamak gerekli, meseleyi özünden kavramak gerek. Doğru Türkistan’da Genç, ihtiyar, yaşlı, kadın demeden katledilmekte, bunun adı savaş mı yoksa soykırım mı sorarım sizlere sevgili dostlar. Onlara göre savaş ama mazlum Müslümanları katletmek, soykırıma uğratmak, nasıl bir savaş ben bunu anlayamıyorum…
Sonuç olarak bütün Türk siyasetçilerini, Türk Halkını, dernek, vakıf, yaza,r çizer,vicdanlı insanları, toplum mühendislerini, bu kanı durdurmak adına Doğu Türkistan’ın bağımsızlığını ilan etmesi adına sağ duyuya çağırıyorum. Necip Türk Halkını ve (Türk aydınlarını) sömürgeci Çin mallarına ambargo koyma noktasında birlikte hareket etmeye çağırıyorum. Çağrımız Türk İslam birliğine, dirilişedir. Bu kanı durdurmazsak yarın,hiç acımadan katledilen kandaşlarımızın kan kardeşlerimizin durumuna düşeceğimizden endişe ederim. Bu anlamda sayın başbakanımızdan çok samimi ve ciddi anlamda çıkışlar beklemekte ve bir “one minute” daha duymak istemekteyiz.
Kimimiz internette facebookta, kimimiz msnde, kimimiz haber sitelerinde, kimimiz kahvede, kimimiz camide, kimimiz dışarıda, arkadaş ortamlarında bu sıkıntılarımızı, Doğu Türkistan davamızı anlatmakla yükümlü olduğumuzu unutmamamız gerekiyor. Artık öbek öbek olmaktan vazgeçip bir bütün olma zamanı gelmiş geçmiştir sevgili arkadaşlar. Türk birliğine ne kadar ihtiyacımız olduğunu, bunun sancılarını dünyanın dört bir yanından görsel biçimde görmekteyiz.

Sağlıcakla, mutlu kalın, ancak duyarsız tepkisiz kalmayın...

Bir millet unutuldu, Kızıl Çin’de.
Bu yara durmaz, kanar içimde.
Dünya, gözünü açsın da görsün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder