8 Temmuz 2009 Çarşamba

Çin'de korkutan gövde gösterisi!

08 Temmuz 2009 Çarşamba 15:32

Olayların ardından Çin Hükümeti binlerce Çin askerini bölgeye yığdı. Askerin gelişini de tüm dünyaya televizyondan canlı yayınladı.


Çin'in Sincan bölgesinde pazar günü başlayan ve resmi rakamlara göre 156, gayriresmi rakamlara göreyse 1000 kişinin öldüğü olayların ardından Çin ordusu gövde gösterisi yaptı. Urumçi sokaklarına binlerce asker ve polis yığan Pekin hükümeti görüntüleri canlı yayınlayarak Uygurlar'ı tehdit etti.


KENTTE SIKIYÖNETİM MANZARASI

Devlet Başkanı Hu Jintao'nun G8 Zirvesi'ne katılma planlarını ertelemesine yol açan olayların ardından Sincan bölgesinin başkenti Urumçi'nin sokaklarına sokaklara binlerce asker konuşlandırıldı.


CANLI YAYINLA GÖVDE GÖSTERİSİ

Olaylarda bin 400 kişi de tutuklanmıştı. BBC'ye göre Urumçi'de halihazırda binlerce paramiliter polis de konuşlanmış durumda ve kentte sıkıyönetim manzaraları yaşanıyor.Gövde gösterisinin, Jintao'nun zirveye katılmama kararı almasından sonra gerçekleşmesine dikkat çekiliyor. Yarı otomatik silahlar taşıyan güvenlik güçlerinin Uygurlar ve Han Çinlileri arasında adeta duvar ördüğü kaydediliyor. Görüntüler hem Çin hem de dünya televizyonlarına canlı olarak geçildi.


İŞTE ÇİN'İN GÖVDE GÖSTERİSİ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder