6 Eylül 2009 Pazar

MAZLUMDER TRABZON ŞB. ŞUÇ DUYURUSUNDA BULUNDU


MAZLUMDER Trabzon Şube Başkanı Mehmet Çınar, Uygur Türkleri’ne yapılan katliam nedeniyle Çin Halk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Hu Jintao hakkında Trabzon Başsavcılığı’na suç duyurusunda bulundu.

Çin’de Uygur Türklerine yönelik katliam yargıya taşınıyor.

MAZLUMDER Trabzon Şubesi Başkanı Mehmet Çınar, Çinli yöneticiler hakkında suç duyurusunda bulundu.Dava nedeniyle Trabzon Adliyesi önünde basın açıklaması yapan MAZLUMDER Trabzon Şube Başkanı Mehmet Çınar, "Doğu Türkistan’da yaşayan ‘Uygur Türklerine’ karşı Çinli yetkililer tarafından yapılan insanlık dışı hareket ve zulümler son yıllarda soykırım ve katliama dönüşmüştür. Sadece geçtiğimiz haziran ayı içinde meydana gelen olaylarda 3.000’den fazla insan öldürülmüştür. Doğu Türkistan bölgesi komünist parti başkanı Wang Leguan bir TV kanalında bağımsızlık yanlısı direnişçilere karşı ‘yeniden islâh etme’ sürecinin başlatılacağını belirterek ; ‘Uygur Türkleri başlarını çıkardıklarında hemen vurmalıyız. Saldırmalarını beklememeliyiz. Bu kış ve önümüzdeki baharda bütün bölgede bağımsızlık hareketlerine karşı yeniden islâh faaliyetlerini başlatacağız’ diyerek Çin’in niyetini açıkça ortaya koymuştur. Doğu Türkistan’da tüm dünyanın gözleri önünde, Çinli yetkililer tarafından tam bir zulüm, katliam ve soykırım yapılmaktadır. Dünyanın bu olaylara seyirci kalması insanlık ayıbıdır" dedi.

MAZLUMDER Trabzon Şubesi olarak Doğu Türkistan’da yapılanlara seyirci kalmadıklarını belirten Çınar, "Tüm duyarlı, vicdan sahibi insanları Doğu Türkistan’daki olaylara karşı duyarlı olmaya çağırıyoruz. Bu nedenle Doğu Türkistan’da yaşayan ‘Uygur Türklerine’ karşı yapılan bu zulüm ve soykırımın sorumluları olarak gördüğümüz; Çin Cumhurbaşkanı Hu Jientao, Çin Başbakanı Wen Jiabao, Çin Kamu Güvenliği Bakanı Meng Jianzhu, Çin Genelkurmay Başkanı: Çın Bingdı, Çin Uygur Bölge Başkanı Nur Bekri hakkında Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurusunda bulunarak, haklarında soruşturma yapılarak dava açılmasını, şüphelilerin Türkiye Cumhuriyeti sınırları içerisine girmeleri halinde tutuklanmaları için yakalama emri çıkartılarak cezalandırılmalarını talep ediyoruz" diye konuştu.Çınar, daha sonra Avukat Ayşe Sula Köseoğlu ile birlikte Trabzon Adliyesi’ne girerek dava dilekçesini teslim etti.

http://www.gunebakis.com.tr/haber.php?id=19787&t=%C3%87in%E2%80%99e_su%C3%A7_duyurusu

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder