4 Eylül 2009 Cuma

MAH BİLDİRİSİ

DÜNYA KAMUOYUNUN DİKKATİNE
04 Eyl 2009 14:24

DOĞU TÜRKİSTAN'DAKİ SON OLAYLAR HAKKINDA

MAH BİLDİRİSİ

3 Eylül 2009 tarihinde Doğu Türkistan'ın Merkezi Urumçi Şehrinde Çinliler tarafından yapılan gösteriler tamamen Çin Devletinin tezgahı olup,
sistematik bir şekilde Doğu Türkistan'daki Türkler etnik temizleme ile karşı karşıyadır. Etnik temizlik hareketinde, tarihten beri uygulanagelmekte olan maddi/manevi Çin işkencelerine başvurulduğu gibi, yeni yöntemler de denenmektedir. Bunlar;
26 Haziran 2009 Guandong Etnik Temizlik Olayı ile başlayan ve 5 Temmuz 2009'da Urumçi'de devam eden olaylar sırasında Çin'in web sitelerinde "Domuzları öldürün" şeklinde Türklerin öldürülmesi için yayınlar yapılmıştır. Nitekim bu soykırımda öldürülenTürkler, demir sopalarla başlarına vurularak öldürülmüştür. Öldürülmekten kurtulan Uygurlar eğer elleri kelepçelenerek tutuklanmışlar ise o şekilde resmi görevlilerce öldürülmüşlerdir.
Gözaltına alınmayan, tutuklanıp işkence görmeyen Uygurlar ise evlerine hapsedilmiş ve geceleri Çinlilerin baskınlarıyla öldürülmeyi bekleme işkencesine veya öldürülme gerçeğine maruz kalmışlardır.
Büyük bir çoğunluğu resmi iş bulamamış, seyyar satıcılık vesaire ile geçinen ve zaten fakir olan Uygurlar sokağa çıkma yasaklarından ve hayati tehlikeden dolayı işe gidip para kazanamaz duruma gelmiş ve işlerini kaybetmiş, evlerinde beslemk zorunda kaldıkları aileleri ise açlıkla karşı karşıya kalmıştır.
Aç ve hasta bir şekilde, aileleri ölüm ve işkence ile korkutarak evlerine hapsetmek ve dayanamayıp çıkanları da farklı işkencelerle öldürmek Çin'in son işkence yöntemidir.
Buraya kadar olan işkencelere ilave olarak bu defa hem psikolojik, hem de maddi boyutu olan bir işkence türü bulmuştur: ŞIRINGA. Bu yöntemle binlerce Uygur çocuğu okullarda, binlerce Uygur da yolda sokakta, yakalandığı her yerde öldürücü ilaçların şırıngalarla zerkedilmesi suretiyle öldürülmektedir. (Yaklaşık bir aydır iğne batırılma şikayetleri artmıştı, buna son aşı şırıngası olayı eklenmi ve büyük infiale sebep olmuştur.)
26 Hazirandan bu yana hiç abartısız 50-60 bin Uygur Türkü'nün olaylar, gözaltılar, tutuklamalar sırasında öldürüldüğü belirtilmektedir. Verilen ölü, yaralı ve idam sayıları asıl sayıların yanında devenin bir tüyü kadardır. Meçhul yerlerde, başından darp edilerek, kurşunlanarak, yakılarak, meçhul yöntemlerle infazlar gerçekleştirilmektedir. Bu şekilde akıbeti belirsiz 100 bine yakın Uygur vardır.

Çin her türlü basın-yayın ve bilgi kaynaklarını istediği gibi yönlendirmektedir. Haberler saptırılmaktadır.

Bölgede incelemelerde bulunanlar kandırılmaktadır. Yeni inceleme heveslileri olmaması için, bölgeye gelen heyyetlere gözdağı verilerek sindirilme operasyonları yapılmaktadır. (Havaalanı, otel, sokak, yemekler vesaire)

Gazeteci ve televizyoncuların sınırlı bir alanda çalışmalarına izin verildiği için yansıyan haberler ve görüntüler gerçeğe yaklaşamamaktadır.

2 Eylül 2009 tarihinde 1000'e yakın Uygur şırınga saldırılarını ve akıbeti belirsiz Uygurların durumunu protesto etmiş, bunun üzerine Çin Devleti bölgeye yerleştirdiği paramiliter güçleri harekete geçirmiş ve 3 Eylül 2009 gösterilerini organize etmiştir.

3 Eylül 2009 tarihinde yapılan gösteriler, Çin devletinin, Çin hapishanelerinden serbest bırakarak, Uygur Bölgesine, Uygurları bölgeden boşaltmaları için, yerleştirilen Çinlilerin yeni bir etnik temizliğe başladığını göstermektedir. Çünkü ne hikmetse Çinli göstericilere hiçbir şey söylenmezken, Uygur göstericilerin üzerine ateş açılmaktadır.

3 Eylül'ü 4 Eylül'e bağlayan gece 14 Uygur öldürülmüş olup, faili meçhul ölü sayısının artmasından korkulmaktadır.

DÜNYA BU ETNİK TEMİZLİĞE GEÇİRİLECEK HER TÜRLÜ KILIFI GÖRECEK OLGUNLUKTADIR.
ŞIRINGA BAHANESİYLE YENİDEN BAŞLATILACAK "UYGUR AVI"NA DUR DENİLMELİDİR.

Dünyaya yansıyan haber ve görüntülerin yanında, sitemizdeki görüntü ve fotoğraflardan da Çin'in resmi görevlileri gözetimindeki sivil/yarıresmi Çinlilerin yaptıkları katliam ve işkencelerin, SOYKIRIMIN ve infialin boyutlarını görmek mümkündür.

Uygur çocuklarının şırınga ile öldürülmesine şahit olan masum Çinli çocukların aileleri Çin Komünist Partisi'ne ve azmış Çinlilere rağmen bu duruma tepkilerini göstermektedirler.

Dünyanın bütün insanlarını Çin'in bu vahşetini durdurmak için durup düşünmeye ve hemen ne gerekiyorsa yapmaya çağırıyoruz.

Birleşmiş Milletleri, Devletleri, Türkiye ve Türk Devletlerini göreve davet ediyoruz.

Hür basını göreve davet ediyoruz. Eğer bir hür basın varsa!

Bu olaylarda rolü olan bütün yetkililer, olaylara bilerek ve isteyerek karışan Çinliler ve masum-mazlum insanların ölümüne seyirci kalanlar tarih önünde hesap vereceklerdir.

Son mazlum kurtulana kadar hareketimiz Dünyadaki bütün mazlumların yanında olmaya devam edecektir.

MAZLUMLAR İÇİN AYDINLAR HAREKETİ

MAH

http://sites.google.com/site/mazayhar/son-duyuru

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder