3 Eylül 2009 Perşembe

DOĞU TÜRKİSTANDA SOYKIRIMA KALDIĞI YERDEN BAŞLANDI

Sanayi ve Ticaret Bakanı Zafer Çağlayan, Çin'den döner dönmez, Çin, yeniden Doğu Türkistan'da Türkleri soykırıma başladı. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı hangi tehditle içine girdiği belli olmayan bir süreci işletmeye devam ededursun. Başbakanın "Adeta soykırım yapıyor" dediği Çin, alenen soykırıma başlamış durumda. Çinliler sokağa çıkmış ellerinde silahlar Uygur avlıyorlar. Geçtiğimiz 26 Haziran Guandong Kırımı (200 Uygur'un öldürülmesi) ile başlayıp, 5 Temmuzda Urumçi'de geliştirilen (1000 civarında Uygur'un başları parçalanarak öldürülmesi, binlerce Uygur'un gözaltna alınması) süreç de Cumhurbaşkanının Urumçi ziyaretinin ertesinde hızlandırılmış bir süreçti. 5 Temmuz'dan bugüne 50-60 bin civarında Uygur'un katledildiği ve cesetlerinin yakıldığı, yokedildiği, 100 bin civarındaki Doğu Türkistan Türkü'nün de evlerinden alınıp, gözaltında, daha başka yerlerde hiçbir şekilrde haber alınamaz durumda olduğu, mahdut kaynaklar ve Çin'i tanıyanlar tarafından ifade ediliyor.
Uzmanlar, son olayların, 5 Temmuz'dan sonra haber alınamayan, kayıp 100 bin Doğu Türkistan Türkü'nün akıbetiyle ilgili sorulan soruları toptan cevaplamaya yönelik bir toplu katliamın başlangıcı olarak değerlendiriyorlar. (Bu gece ve önümüzdeki günlerde Allah kardeşlerimize yardımcı olsun. Amin)
Bu soykırımın Rusya ve ABD bilgisi dahilinde yapıldığı, Çin'in yapılan gizli anlaşmalar sonucunda bu kadar rahat hareket ettiği belirtiliyor. Çin'in Doğu Tükistan, Rusya'nın Çeçenistan meselelerini bu şekilde çözmek için birbirlerini destekledikleri, ABD'nin de bu dönemde Irak'taki soykırımını gözlerden uzak tutma imkanı bulduğu söyleniyor.
Şüphesiz son olaylar ve yeniden başlayan soykırım, Bakan Zafer Çağlayan'ın korumalarının, Bakanı aramak isteyen Çin polisiyle yumruklaşmasının Uygurlara çıkarılmış maliyeti değil. Fakat Türkiye Cumhuriyeti yöneticilerinin de düşünmeden hedefsiz ziyaretler yapmaması, hele 3. Boğaz Köprüsü gibi konularda ulu orta konuşmamaları lazımdır.
Çin'in Doğu Türkistan soykırımının dünyaya duyurulması ve Dünyanın Çin mallarına kesintisiz boykotu çok önemlidir. Başlı başına meseleyi çözmeye yeter mi bilinmez. Ancak Çin'in ucuz işgücü diktatörlüğünü sona erdireceği söylenebilir. Bu arada Doğu Türkistan'ın kurtuluşunun Türk Dünyasının birleşmesinde olduğunu, İslam Dünyasının da içinde bulunduğu bu hakir ve zelil durumdan kurtuluşu için tek kurtuluş yolunun Türkiye'yi güçlendirip başlarına geçirmekten geçtiğini de unutmamak lazım.
Hepinizi Allah'ın Doğu Türkistan'da zalim/kafir Çin boyunduruğu altındaki kardeşlerimize yardımcı dlması için dua etmeye çağırıyorum.

Sincan'da etnik gerilim yine tırmanıyor...
Temmuz ayında ölümcül gerilimler olan Urumçi'de bugün yeniden olaylar başladı. AP'nin haberine göre bölgede bini aşkın Çinli biraraya toplandı ve protesto eylemi yapıyor. 5 Temmuz'daki olaylarda 200 kişi hayatını kaybetmiş bin 700 civarındaki kişi de yaralanmıştı.
TUTUKLANANLARIN AKİBETİ BELLİ DEĞİL
Dünya Uygur Türkleri Konfederasyonu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Tümtürk CNN Türk'te "Aynı senaryoyla karşı karşıyayız... Hala tutuklanan Uygur Türkleri'nden bir haber yok.. Halk kaos içinde... Güvenlik güçlerine güvenmiyor...Bundan 20-25 sene önce Tienanman'daki ölü sayısını açıklamış, ancak ölenlerin 3 bine yakın olduğu ortaya çıkmıştı. Yine aynı senaryoyla karşı karşıyayız. BM derhal Çin'e dur demezse katliam sürecektir" dedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder