12 Ağustos 2009 Çarşamba

Urumçi Olaylarında Sadece 10 Masum Uygur Hayatını Kaybetmiş

Çin'e Bağlı Sincan Uygur Özerk Bölgesi Yönetimi, 5 Temmuz'da Başlayan Olaylarda Ödüğü Belirtilen 197 Kişinin Etnik Kökenlerini Açıkladı.
Çin'e bağlı Sincan Uygur Özerk Bölgesi yönetimi, 5 Temmuz'da başlayan olaylarda ödüğü belirtilen 197 kişinin etnik kökenlerini açıkladı.
Yapılan açıklamaya göre, olaylarda hayatını kaybeden 156 masum sivilden 134'ü Han Çinlisi, 11'i Hui, 10' Uygur, biri ise Man etnik gruplarına mensup.
Resmî açıklamaya göre, 12 kişi ise saldırgan eylemlerde bulundukları sırada vurularak öldürüldü. Bu kişilerin etnik kökenleri ile ilgili bir açıklama yapılmazken, kalan 29 kişinin kimliklerinin ise henüz belirlenemediği belirtildi.
Bölge Hükümeti Sözcüsü Hpu Hanmin, Uygur etnik grubuna mensup öğretim üyelerinin tutuklandığı yönündeki haberleri de yalanladı.
Halk Güvenliği Kurumu Başkanı Chen Zhuamgwei'nin yaptığı açıklamaya göre ise olaylarla ilgili olarak 718 kişi yakalanırken, 83 kişi ayaklanmaya katıldıkları şüphesiyle tutuklandı. Bu arada Urumçi sokaklarında duvarlara aranan kişilerin fotoğrafları asıldı.
(CİHAN)
MAZLUMLAR ELBET BİRGÜN BU ZULÜMDEN KURTULACAKTIR.
ALLAH ZALİMLERİ AFFETMEZ!
MAH

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder